Sc Ariadne Impex Srl

Tel:0267-314986, Email:office@ariadneimpex.ro

SC ARIADNE IMPEX SRL, înfiinţată în anul 1994, în Municipiul Sfântu Gheorghe, Judeţul Covasna are ca activitate principală reciclarea materialelor refolosibile.

În decursul anilor societatea noastră și-a diversificat activitatea, crescând an de an numărul angajaților.  În anul 2001, am început confecționarea diferitelor produse din fier și fier forjat ( porți, uși, grilaje etc. ) și datorită prevederilor Ordonanței 16/2001 am fost nevoiți să creștem numărul angajaților la 30.

Din anul 2002 pe lângă producția necesară asigurări existenței firmei, a început o vastă muncă de cercetare, inovare, autodotare, culmind cu realizarea unui prototip de asamblu funcțional, ca o sursă de energie alternativă pe bază de biomasă, realizare care a obținut Premiul Salonului de Inventică la TIB București, ediția 2014.

inventika | Ariadne Impex SRL

 

       Acest asamblu se compune din:

-          Sobă cu arzător tip rachetă

-          Schimbător de căldură

-          Motor stirling

 

Deși prototipul a fost funcțional, trecerea la fabricarea în serie a mai necesitat încă un an de muncă, datorită fabricării unei game mai largi de tipuri și puteri, a căutării de noi soluții mai fiabile și cu randament sporit, precum și a omologării la un institut acreditat din București.

Artizanul principal al acestei reușite este domnul Páll Árpád, care pe lîngă această reușită, în decursul  celor 15 ani în sânul societății Ariadne Impex Srl, a avut numeroase idei dintre care o parte a și reușit să pună în practică:

-          Biciclete ergonomice cu 3 și 4 roții, cu diferențial soluție proprie.

-          Motocicletă pe 3 roți – TRICICLU – al cărui motor consumă numai 1,5 l/100Km de benzină și atinge  viteza de 50 Km/h,  pe care cu toate cu toate încercările noastre, n-am reușit să-l omologăm pentru a fi înscris în circulație.

-          Tocător de crengi și resturi vegetale.

-          Diferite utilaje și mașinii pentru autodotare, etc.

 

         De menționat că 99% din piesele folosite au fost recuperate din materialele refolosibile predate de alții și ulterior recondiționate de noi.

Pentru a putea realiza cele de mai sus, domnul Páll Árpád a avut pe lângă el o echipă entuziastă, ambițioasă, tolerantă și foarte bine pregătită profesional, echipa Ariadne, echipă fără de care nu s-ar fi putut realiza toate acestea.

Stirile Digi24 Brasov 12.11.2015 ora 18.