Sc Ariadne Impex Srl

Tel:0267-314986, Email:office@ariadneimpex.ro

Sobă rachetă cu nr. de înregistrare OSIM: a201400093S.C. ARIADNE IMPEX S.R.L. producem și comercializăm sobe de încălzit tip “soba rachetă” în două variante constructive:

- sobă rachetă cu încălzire directă “ARIADNE RK”, cu gama de puteri termice 6, 9, 12 și 14.4 KW;

- sobă rachetă cu schimbător hidraulic de căldură “ARIADNE RKS” - (centrală termică), cu gama de puteri termice 10, 16, 20, 25 si 30 KW.

Sobele rachetă cu încălzire directă “ARIADNE RK” și cele cu schimbător hidraulic de căldură “ARIADNE RKS” sunt concepute și construite în conformitate cu directiva europeană 89/106/ECC și standardului SREN 13240:2003/A2:2005, standard armonizat cu standardele europene din domeniul produselor pentru construcții.

Produsele au fost testate la Laboratorul Institutului de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii - ICECON S.A. cu sediul în mun. Bucureşti, Şos. Pantelimon nr. 266, notificat de comisia europeană sub numărul NB 1803.

 

SOBĂ RACHETĂ CU ÎNCĂLZIRE DIRECTĂ ARIADNE RK

 

Sobele rachetă cu încălzire directă “ARIADNE RK” sunt destinate pentru încălzirea spațiilor de locuit, caselor de vacanța, atelierelor și a spațiilor publice utilizând în procesul de ardere combustibil solid, respectiv lemne sau brichete de lemn sau rumeguș. Este o construcție sudatată din tablă specială de oțel, având focarul căptușit cu cărămidă refractară, iar peretele exterior este protejat cu vopsea termorezistentă sau vopsită si placată cu plăci ceramice. Cedarea călduri se face prin radiație prin pereții exteriori al sobei.

Soba rachetă “ARIADNE RK” este un aparat de încălzit cu funcționare intermitentă la care alimentarea cu combustibil se face manual.

Din punct de vedere constructiv se compune din gură alimentare (focar), tunel de ardere (căptușit cu cărămidă refractară), tub ridicator din țeavă de oțel și corp exterior radiant.

Funționarea sobei este asigurată de tiraj.

Principiul de funcționare este următoarea:

 - Lemnul alimentat și aprins în gura de alimentare (focar), arde trecând flacăra în tunelul de ardere ce are forma literei “J”, cu întoarceri abrupte și unghiuri drepte.

 - Gazele fierbinţi care urcă pe tubul ridicator trag aerul rece prin combustibil în gura de alimentare, asigurănd aerul de combustie.

- Camera de ardere formată din tunelul de ardere și tub ridicător, asigura atingerea unor temperaturi ridicate și tiraj corespunzător pentru o ardere completă și ecologică.

- Lemnul de foc asezat vertical în gura de alimentare, arde numai la capătul de jos, alimentând soba gravitaţional pe măsură ce cade în foc.

Principalele caracteristici constructive deosebite:

- placată cu plăci ceramice, aceasta soba devine o piesă de mobilier, ce își găsește locul în orice tip de locuință,

- construcție solida din tablă de oțel specială de 4 - 5 mm,

- vopsit cu vopsea termorezistentă până la 650°C,

- ușă focar etanșat cu șnur ceramic termorezistent,

- ușă focar prevăzut cu geam termorezistent până la 800°C, fac ca pe lângă radierea căldurii să beneficiem de o atmosferă plăcută prin vizualizarea flăcărilor, în deplina siguranță .

 

Caracteristici constructive și funcționale sobă ARIADNE RK 

triciclete | Ariadne Impex SRL, Sf. Gheorghe, Covasna

 

 

SOBĂ RACHETĂ CU SCHIMBĂTOR HIDRAULIC DE CĂLDURĂ ARIADNE RKS

 

Sobele rachetă cu schimbător hidraulic de căldură “ARIADNE RKS” - (centrală termica) - sunt destinate pentru încălzirea spațiilor de locuit, caselor de vacanță și a spațiilor publice utilizând în procesul de ardere combustibil solid, respectiv lemne sau brichete de lemn sau rumeguș. Asigură încălzirea încăperii în care este amplasată, concomitent cu încălzirea încăperilor învecinate prin legarea sobei la o instalație de încălzire centrală cu apă caldă. Apa caldă (agentul termic) pentru încălzire și preparare apă caldă menajeră cu boiler este furnizată de schimbătorul  hidraulic de căldură montată în interiorul sobei.

Soba este o construcție sudată din tablă de oțel special, având focarul căptușit cu cărămidă refractară. În corpul sobei între peretele interior și peretele exterior se află izolația termică, corp ce este protejat la exterior cu vopsea termorezistentă. Schimbătorul hidraulic de căldură elicoidal este realizată din țeavă de cupru amplasat în jurul tubului ridicător.

Soba rachetă “ARIADNE RKS” este un aparat de încălzit cu funcționare intermitentă la care alimentarea cu combustibil se face manual. Puterea de încălzire este condiţionată de combustibilul utilizat (puterea calorică, umiditate și gradul de mărunțire) și de perioada reîncărcărilor.

Din punct de vedere constructiv se compune din gură alimentare (focar), tunel de ardere (căptușit cu cărămidă refractară), tub ridicator din țeavă de oțel, corp sobă prevăzut cu izolație intre peretele interior și cel exterior sau vopsita si placată cu plăci ceramic, și schimbător hidraulic de căldură. Ca și armături, este echipată cu un grup de siguranță și control, care se compune din termomanometru, aerisitor automat și supapă de siguranță de 2,5 bari. Se va monta într-o instalaţie cu funcţionare cu circulaţie forţată cu pompă de circulaţie.

Funționarea sobei este asigurată de tiraj.

Principiul de funcționare este următoarea:

 - Lemnul alimentat și aprins în gura de alimentare (focar), arde trecând flacăra în tunelul de ardere și tub ridicător, ce are forma literei “J”, cu întoarceri abrupte și unghiuri drepte.

 - Gazele fierbinţi care urcă pe tubul ridicator trag aerul rece prin combustibil în gura de alimentare, asigurănd aerul de combustie.

- Camera de ardere formată din tunelul de ardere și tub ridicător, izolaţă, asigura atingerea unor temperaturi ridicate și tiraj corespunzător pentru o ardere completă și ecologică.

- Lemnul de foc așezat vertical în gura de alimentare, arde numai la capătul de jos, alimentând soba gravitaţional pe măsură ce cade în foc.

- Căldura produsă prin arderea lemnelor este preluată de schimbătorul hidraulic de căldură și cedată apei, schimbător care este amplasat în jurul tubului ridicător, în drumul gazelor fierbinți.

Principalele caracteristici constructive deosebite:

- construcție solidă din tablă de oțel specială de 4 - 5 mm,

- vopsit cu vopsea termorezistentă până la 650°C,

- ușa focar etanșat cu șnur ceramic termorezistent,

-ușa focar prevăzut cu geam termorezistent până la 800°C, fac ca pe lângă radierea căldurii să beneficiem de o atmosferă plăcută prin vizualizarea flăcărilor, în deplina siguranță

- placată cu plăci ceramice, aceasta sobă devine o piesă de mobilier, ce își găsește locul în orice tip de locuință.

Avantaje:

- nu necesită construirea unei încăperi separate pentru centrală termică

- funcţionare ecologică şi mai economică decât alte sisteme de tip soba-termosemineu

- ardere perfectă fără fum, condens și gudronare

- un singur focar – încălzește toată locuința

- se poate intercala la o instalatie de încălzire centrală cu funcționare pe gaz metan - ca se functioneze intermitent  (pentru economi la factura de gaz)

- pentru obținerea unei autonomiei de funcţionare sporite şi pentru preluarea surplusului de căldură se poate monta într-o instalație prevăzuta cu vas de acumulare

 

Caracteristici constructive și funcționale sobă ARIADNE RKS

 Ariadne Impex SRL, Sf. Gheorghe, Covasna

 

RKS izolat si vopsit

RK placat cu placi ceramice

 

Piese de schimb | Ariadne Impex SRL, Sf. Gheorghe, Covasna

Piese de schimb | Ariadne Impex SRL, Sf. Gheorghe, Covasna

 

 Ariadne Impex SRL, Sf. Gheorghe, Covasna